ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

                                                                                               Αθήνα, 17/2/2011

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

   

  Το προεδρείο του Συνδέσμου μας, με υπομονή, επιμονή αλλά κυρίως με ορθές λογικές, και ανυπόκριτες προτάσεις, κατάφερε να φέρει σε αίσιο τέλος, μια άλλη εκκρεμότητα που ταλαιπωρούσε και ανησυχούσε τα μέλη του.

  Στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2011 στην ολομέλεια της Βουλής, και έγινε νόμος του κράτους, το άρθρο 79, παράγραφος 26, ρυθμίζει την εκκρεμότητα των ιατρικών πράξεων και εργαστηριακών εξετάσεων που δεν είχαν δημοσιευτεί σε Π.Δ/τα, ώστε να αναγνωρίζονται και να εκκαθαρίζονται με βάση τις κοστολογήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με γνωμοδοτήσεις του ΚΕ.Σ.Υ. και έχουν γίνει αποδεκτές από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι εξετάσεις αυτές και για το διάστημα μετά την δημοσίευση του Ν.3867/3-8-2010 και μέχρι την έκδοση νέου Προεδρικού Διατάγματος.

  Ως εκ τούτου, μετά από αυτή την θετική εξέλιξη, τα μέλη μας, μπορούν να συνεχίζουν απρόσκοπτα και χωρίς άγχος, να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του Ο.Π.Α.Δ., διενεργώντας και αυτές τις εργαστηριακές εξετάσεις, η αποζημίωση των οποίων έχει πλέον και με νόμο αναγνωριστεί.

  Συνεχίζουμε σταθερά, για την επίλυση και των άλλων εκκρεμοτήτων.

   

  Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας

  Γ. Βουγιούκας                                    Ι. Καραμηνάς

  BANNER PRIVACY

  banner healthreport

  Τελευταία νέα

  Βρείτε μας στο Facebook