ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (31/012011)

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

  Μετά από συνάντηση που είχαν την ΤΕΤΑΡΤΗ 26/1/2011, ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου μας, με τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Δ. κ. ΣΟΥΛΙΩΤΗ Κυριάκου, από τον οποίο ζητήθηκε ενημέρωση για δύο σημαντικά και επείγοντα θέματα, σας ανακοινώνουμε τα ακόλουθα:

  Α)Για το θέμα των ιατρικών εξετάσεων που δεν έχουν δημοσιευθεί σε Π.Δ/τα και οι μονάδες μας, μετά από προφορική δέσμευση του Προέδρου του Ο.Π.Α.Δ. ότι θα δοθεί λύση, εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του συγκεκριμένου ταμείου, μας διαβεβαίωσε ότι θα περιληφθεί ως τροπολογία στο νόμο του Υπουργείου Υγείας που έχει έρθει προς ψήφιση στην ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, η σχετική διάταξη που θα νομιμοποιεί την εκκαθάριση και πληρωμή των εξετάσεων αυτών, με τις τιμές των υπουργικών αποφάσεων όπως εκοστολογούντο προ ολίγων μηνών, δίνοντας οριστική λύση στην εκκρεμότητα αυτή, μέχρι την έκδοση νέου Π.Δ. που θα περιλαμβάνει όλες τις ιατρικές εξετάσεις και πράξεις.

  Β)Για το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης εξόφλησης των ήδη εκτελεσθέντων από τις μονάδες μας εξετάσεων στους ασφαλισμένους του Ο.Π.Α.Δ., έγινε μία κατ’ αρχήν συνεννόηση ότι, οι εξετάσεις που θα αφορούν το 2011, θα εξοφλούνται εντός δύο μηνών ή σε συγκεκριμένα και γνωστά εκ των προτέρων τακτά χρονικά διαστήματα , ενώ για τις εξετάσεις που μας οφείλονται από το 2010, θα μας εξοφληθούν μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, με έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου, τρίμηνης ή εξάμηνης διάρκειας, στα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα ζητηθεί κάποια έκπτωση επί του οφειλόμενου ποσού. Τέλος για τα οφειλόμενα του 2009, που σε κάποιους εξ’ ημών είναι τέσσερις μήνες και σε άλλους δύο ή ένας μήνας, η συμφωνία είναι να εξοφληθούν από τον Ο.Π.Α.Δ. μέχρι της 15 Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους, με μία κλιμακούμενη έκπτωση (rebate), ανάλογα με το ποσό, της τάξεως 2-5%.

  Θα σας κρατούμε ενήμερους, για ότι εξελίξεις θα έχουμε.

   

   

   

  Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας

   

  Γεώργιος Βουγιούκας                                 Γιάννης Καραμηνάς

  Ιατρός Ακτινολόγος                                        Βιοχημικός

  BANNER PRIVACY

  banner healthreport

  Τελευταία νέα

  Βρείτε μας στο Facebook