Επιστολή προς Γενικό Γραμματέα ΥΥΚΑ (15/10/2010)

  Προς:

  Γενικό Γραμματέα ΥΥΚΑ
  Κ. Δημόπουλο Αντώνιο
  Κοινοποίηση:Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

  Αθήνα 15/10/2010

  Αξιότιμε κ. Γενικέ,

  Έχουν παρέλθει πέντε μήνες, από την τελευταία συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο, στην οποία συμφωνήσαμε να προωθήσετε προς επίλυση τέσσερα θέματα, που όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, αλλά και λόγω της παρέλευσης του χρόνου, έχουν αποκτήσει πλέον τον χαρακτηρισμό του επείγοντος.

  Ιδιαίτερα η αδυναμία συνεδρίαση της παλαιάς πενταμελούς επιτροπής, λόγω της επικείμενης σύστασης της νέας εννεαμελούς επιτροπή, η σύσταση της οποίας όμως καθυστερεί, έχει προκαλέσει σοβαρή δυσλειτουργία στις μονάδες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που χρειάζονται, είτε ανανέωση της ειδικής άδειας ιοντιζουσών ακτινοβολιών, είτε αιτούνται άδεια σκοπιμότητας για δημιουργία νέου τμήματος που θα χρησιμοποιεί ιοντίζουσες ακτινοβολίες, είτε ακόμη αιτούνται δημιουργία νέας μονάδας Π.Φ.Υ..

  Αλλά και τα υπόλοιπα τρία θέματα, δηλαδή α) η δημοσίευση των 93 εργαστηριακών εξετάσεων και πράξεων σε Π.Δ., β) η επικαιροποίηση της ονοματολογίας και η ανακοστολόγηση των τιμών όλων των ιατρικών εξετάσεων και πράξεων και γ) η προώθηση αναμορφωμένου νέου Π.Δ. για τους όρους ίδρυσης και λειτουργίας των φορέων Π.Φ.Υ., έχουν επίσης καταλήξει να χαρακτηρίζονται επείγοντα.

  Ζητάμε λοιπόν νέα συνάντηση μαζί σας, άμεσα, για να δώσουμε λύση σ’ αυτές τις εκκρεμότητες, που βασανίζουν όλους μας, αυξάνουν τον κίνδυνο κατάρρευσης των μονάδων μας, ιδιαίτερα στη σημερινή περίοδο της κρίσης και μας καθιστούν αντιπαραγωγικούς, και εμάς και εσάς, στον χώρο δράσης του καθενός εξ’ ημών.

                                    Μετά τιμής

              Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν.Γραμματέας
             Γ. Βουγιούκας                           Ι.Καραμηνάς

  Υ.Γ.: Σας επισυνάπτουμε και το προηγούμενο ενημερωτικό σημείωμα που είχαμε αποστείλει στις 12/5/2010, πριν την τότε συνάντησή μας.

  BANNER PRIVACY

  banner healthreport

  Τελευταία νέα

  Βρείτε μας στο Facebook