Ανακοίνωση - Ενημέρωση 11 07 2012

  Αθήνα,11/07/2012

   

  Ανακοίνωση – Ενημέρωση

    Σας κοινοποιούμε το δελτίο τύπου που εκδώσαμε όλοι οι πάροχοι υγείας ( πλην φαρμακοποιών ), που συνεργάζονται με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, μετά και τη δεύτερη ανεπιτυχή προσπάθεια συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος όμως δεσμεύτηκε, μέσω του Διευθυντή του Γραφείου του, ότι αφού ενημερωθεί αναλυτικά από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ( Ε.Ο.Π.ΥΥ.,Υπ. Οικονομικών, Γ.Λ.Κ.) γύρω από το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, θα ορίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες συνάντηση, προκειμένου να δοθεί λύση στο δίκαιο αίτημα μας.

  Ακολουθεί το Κοινό Δελτίο Τύπου.

   

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  10-7-2012

   

     Οι πάροχοι υγείας που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ και παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς τους ασφαλισμένους του

   

   

  1. Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών

   

  2. Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Ελλάδος

  3. Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων

  4. Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας

   

     Καταγγέλλουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την άρνηση της να δεχθεί τους εκλεγμένους εκπροσώπους όλων των παρόχων Υγείας, πλην Φαρμακοποιών, για να ενημερωθεί για την μονομερή πολιτική πληρωμών της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ που έχει ως συνέπεια την αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων μας προς εργαζόμενους, ιατρούς, προμηθευτές, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και Δ.Ο.Υ. .

   

     Αδυνατούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, διότι οι προμηθευτές μας, για την αγορά φαρμάκων, αναλωσίμων υλικών, υλικών για την πραγματοποίηση επεμβάσεων, αντιδραστηρίων και ακτινολογικών φιλμς, φίλτρων αιμοκάθαρσης, αερίου οξυγόνου αλλά και τροφίμων, απαιτούν την πληρωμή τους τοις μετρητοίς.

   

     Αντί ορισμού συνάντησης, τους εκλεγμένους εκπροσώπους υποδέχτηκαν σήμερα 10/7/2012 οι αστυνομικές δυνάμεις, που κλήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, με σκοπό να αποτρέψουν την συνάντηση τους με το Υπουργό, που θα έπρεπε να αποτελεί αυτονόητη πρώτη επιλογή της πολιτικής ηγεσίας μετά την ανάληψη του Υπουργείου. Μετά από δίωρη αναμονή των εκπροσώπων των παρόχων Υγείας ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Υγείας, δεσμεύθηκε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ορίσει συνάντηση με τον Υπουργό προκειμένου να εξετάσει τα αιτήματα τους.

   

     Σε λίγες ημέρες, από πραγματική αδυναμία, πολλές κλινικές, Κέντρα Αποκατάστασης, Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια, διαδοχικά θα δηλώνουν αδυναμία παροχής των υπηρεσιών τους.

   

  Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει αναλάβει την υποχρέωση πληρωμής των επί πενταετία (από το 2007) οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων, έως τις 31-10-2011, ύψους περίπου 700 εκατομ. Ευρώ για τις Κλινικές και τα Κέντρα Αποκατάστασης και ύψους 650 εκατομ. € για τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια, για τα οποία δεν έχει καθορισθεί ο χρόνος αποπληρωμής τους.

   

     Ακόμη, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει, από 1-1-2012 έως σήμερα,  260 εκατομ. € για Κλινικές και Κέντρα Αποκατάστασης και 120 εκατομ. € για τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια, για τα οποία υπάρχει πλήρης ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ για την άμεση πληρωμή τους.

   

     Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η κοροϊδία, αυτός ο εμπαιγμός.

   

     ΕΟΠΥΥ και υγειονομική περίθαλψη δεν είναι μόνο τα Φάρμακα.

     Είναι  και η πρωτοβάθμια  και η δευτεροβάθμια περίθαλψη.

   

     Επιταγές σφραγισμένες, Διαταγές Πληρωμής, Ασφαλιστικά μέτρα για Συντηρητικές Κατασχέσεις Κινητής και Ακίνητης Περιουσίας, επισχέσεις εργασίας έχουμε μόνο εμείς που απασχολούμε περίπου 25.000 εργαζόμενους.

   

       Ως εδώ.

   

     ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ, ναι όλων, των ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ και τη θεσμοθέτηση της ταυτόχρονης πληρωμής όλων των παρóχων του ΕΟΠΥΥ για το ίδιο χρονικό διάστημα και σε περίπτωση αδυναμίας, την θεσμοθέτηση της αναλογικότητας στις πληρωμές του Οργανισμού.

   

  Αλλιώς θα αποφασίσουμε τις περαιτέρω κινητοποιήσεις των κλάδων μας.

   

  Οι εκπρόσωποι των παρóχων

  Πρόεδρος ΠΕΙΚ                Πρόεδρος ΕΚΑΑΕ                    Πρόεδρος ΠΑΣΙΔΙΚ                   Πρόεδρος ΠΟΣΙΠΥ

   

  Γρηγόρης Σαραφιανός       Αχιλλέας  Νταβέλης                Γιώργος Βουγιούκας                 Λεωνίδας Αναγνώστου

   

   

  Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

  Γιώργος Βουγιούκας                           Ιωάννης Καραμηνάς

  Ιατρός Ακτινολόγος                                   Βιοχημικός