Ανακοίνωση - Ενημέρωση 28 12 2011

                                                                Αθήνα, 28/12/2011
  Ανακοίνωση - Ενημέρωση
   
     Όπως σας είχαμε ενημερώσει στην προηγούμενη ανακοίνωση μας, είχε συμφωνηθεί με προτροπή της Γεν. Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να γίνει συνάντηση με τη διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. την Τρίτη 27/12/2011 στα γραφεία του Οργανισμού, για να καταληξούμε και στην  τελευταία εκκρεμότητα που ήταν το ύψος του plafond το οποίο θα έπρεπε να εφαρμοστεί στις 7 συγκεκριμένες κατηγορίες εξετάσεων που είχαμε προτείνει και να οδηγηθούμε ως εκ τούτου στην υπογραφή συλλογική κλαδικής σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ..
     Στην συνάντηση που έγινε τελικά το απόγευμα στις 5 μ.μ. και που παρέστησαν εκτός από τους εκπροσώπους των άλλων φορέων, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ.κ. Βουδούρης Γεράσιμος και Σουλιώτης Κυριάκος, μετά από μία συζήτηση τριών και πλέον ωρών στην οποία ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις, δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε σε μία συγκεκριμένη πρόταση που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές και αποχωρήσαμε γύρω στις 9 το βράδυ έχοντας αφήσει τα πάντα ανοιχτά γύρω από αυτό το θέμα και φυσικά χωρίς να έχουμε καταλήξει στην υπογραφή κάποιου μοντέλου σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ..
     Μετά από ενέργειες του Συνδέσμου μας και λόγω του γεγονότος ότι βάσει του άρθρου 18 παρ.2 του κανονισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  (Φ.Ε.Κ. 2456/Β'/03-11-2011) " Καμία δαπάνη δε θα καταβάλλεται αν δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις με ιδιωτικό ή δημόσιο πάροχο υγείας ",τελικά σήμερα το απόγευμα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Δρέττας Α. με τον Πρόεδρο του Π.Α.Σ.Ι.Δ.Ι.Κ. κο Βουγιούκα Γ. και συμφωνήθηκαν να υλοποιηθούν οι εξής δύο ενέργειες από πλευράς Γεν. Γραμματέως :
     α) να γίνει προσπάθεια να συναντηθούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς αύριο Πέμπτη 29/12/2011 και να καταλήξουμε στην υπογραφή μίας σύμβασης και αν αυτή η συνάντηση δεν επιτευχθεί, να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι 5 Ιανουαρίου 2012 και
     β) να υπογραφεί και να δημοσιοποιηθεί από τη Γεν. Γραμματέα μία εγκύκλιος (η οποία σε δεύτερο χρόνο θα πρέπει να συμπεριληφθεί σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να αποκτήσει ισχύ) για παράταση των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων, για κάποιο χρονικό διάστημα εντός του Ιανουαρίου του νέου έτους και μέχρι της υπογραφής των συμβάσεων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ..
     Αναμένοντας τις εξελίξεις, θα σας κρατάμε ενήμερους με συνεχείς ανακοινώσεις.
       Ο Πρόεδρος                                       Ο Γεν. Γραμματέας
  Γιώργος Βουγιούκας                                  Ιωάννης Καραμηνάς
  Ιατρός Ακτινολόγος                                         Βιοχημικός

  BANNER PRIVACY

  banner healthreport

  Τελευταία νέα

  Βρείτε μας στο Facebook