21/03/2020 - Εξαίρεση των ιδιωτικών μονάδων παροχής Π.Φ.Υ. από τις πληττόμενες κατηγορίες

    Προς  
    1.Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα
    2.Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση
    3.Υπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κικίλια
    4.Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ κ. Βασίλη Πλαγιανάκο

     

    Αθήνα,21/03/2020
    Αρ. Πρωτ. : 68


    Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,
    Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι ουδέν μέτρο στήριξης των ιδιωτικών μονάδων παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έχει ληφθεί μέχρι σήμερα. Η εξαίρεση μας από τις πληττόμενες επαγγελματικές κατηγορίες που ανακοινώσατε σήμερα πλησιάζει τα όρια του εμπαιγμού!
    Την στιγμή που ο κλάδος με νύχια και δόντια προσπαθεί να στηρίξει το σύστημα υγείας και έχει πληγεί σημαντικά αποδεχόμενοι οικειοθελώς τα μέτρα περιορισμού της διάδοσης του φονικού ιού περιορίζοντας στο ελάχιστο τις εξετάσεις αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζοντας στην πρώτη γραμμή το δημόσιο σύστημα λειτουργώντας πολλές φορές ακόμα και σαν call center για την παροχή οδηγιών προς τους ασθενείς.
    Την ίδια στιγμή που η πολιτεία ουδεμία μέριμνα έχει για την προστασία του προσωπικού μας από την διάδοση και τον εφοδιασμό μας με μάσκες προστασίας και γάντια, αναμέναμε σήμερα τουλάχιστον την έμπρακτη αναγνώριση του έργου μας, με την ένταξή μας στα μέτρα που ανακοινώσατε σήμερα.
    Δυστυχώς και με μεγάλη μας λύπη στα μέτρα που ανακοινώσατε δεν συμπεριλαμβάνονται τα διαγνωστικά κέντρα και οι Ιατρικές εταιρείες παροχής ΠΦΥ.
    Σας καλούμε ακόμα και τώρα να αναλογιστείτε την στάση σας και να διορθώσετε την μέγιστη σας αυτή παράλειψη.


            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    Ι. Καραμηνάς                                       Ι.Μάκκας