03/06/2019 - Ανοιχτή Επιστολή για την επ' αόριστον αποχή από τα καθήκοντά μας

    Αθήνα, 03/06/2019

    ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
    ΘΕΜΑ: Συμμετοχή στην επ’ αόριστον αποχή από τα καθήκοντά μας

       Προς όλα τα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων

       Από το 2013 και για 6 συναπτά έτη, μας έχουν επιβάλλει δύο επαχθή μέτρα, το άδικο, αυταρχικό και αντιπαραγωγικό μέτρο των τμηματικών εκπτώσεων (rebate) και το ανήθικο, ληστρικό και καταστροφικό μέτρο της αυτόματης περικοπής υπέρβασης της δαπάνης (claw back), τα οποία οδηγούν όλες τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής, αργά αλλά σταθερά, στην χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή.
       Η πραγματικότητα, η αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, είναι ότι όσο εμείς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με αυτούς τους όρους, δηλαδή να είναι σε ισχύ η επιβολή αυτών των δύο καταστροφικών μέτρων, κυρίως όμως του claw back, τόσο θα δημιουργούμε ζημίες και θα ανεβάζουμε το χρέος που έχουμε ήδη συσσωρεύσει.
       Η λύση, η δύσκολη λύση, είναι ότι πρέπει όλοι εμείς να συνειδητοποιήσουμε πως μόνο ενωμένοι, στην συντριπτική μας πλειοψηφία, μπορούμε να επιβάλουμε την κατάργηση του ληστρικού μέτρου του claw back, δηλαδή να συνειδητοποιήσουμε την πολλαπλαστιακή δύναμη της ενωμένης δράσης μας.
       Όσο δεν κατανοούμε την πραγματικότητα, δηλαδή τη συνεχή χρέωσή μας και όσο δεν συνειδητοποιούμε την ανάγκη ένωσής μας, δηλαδή την ισχυροποίησή μας, θα συνεχίζουμε να είμαστε εγκλωβισμένοι στην δεινή θέση που βρισκόμαστε, η οποία οδηγεί σε αδιέξοδο.
       Για να απεγκλωβιστούμε λοιπόν από το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε και για να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας των μονάδων μας, προστατεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πρώτα απ’ όλα τις ανάγκες των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για ποιοτικές διαγνωστικές εξετάσεις και δευτερευόντως το δικαίωμα όλων μας να μην οδηγηθούμε στην χρεοκοπία με όλες τις συνέπειες που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη για εμάς τους ίδιους, τους εργαζόμενους στις μονάδες μας, αλλά και τις οικογένειές μας, σας καλούμε να συμμετάσχετε δυναμικά στην πανελλαδική κινητοποίηση όλων των φορέων εργαστηριακής και κλινικοεργαστηριακής ιατρικής, κλειδώνοντας τις μονάδες μας από 10/06/2019 και απέχοντας επ’ αόριστον από τα καθήκοντά μας, έως ότου ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.
       Παράλληλα σας προτρέπουμε για μία ακόμη φορά, να αποστείλετε στους Ιατρικούς Συλλόγους που ανήκετε την εξουσιοδότηση που έχουν ετοιμάσει, για να τρέχουν παράλληλα και αυτές οι διαδικασίες, οι οποίες θα οδηγήσουν στην καταγγελία της σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης η οποία δεν θα περιλαμβάνει αυτά τα δύο καταστροφικά μέτρα.

     


                Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας
          Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                                          Ιωάννης Καραμηνάς
          Ιατρός Ακτινολόγος                                                    Βιοχημικός