ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ

                                                                                                                            Αθήνα,  13/5/2011

                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


      Αγαπητοί συνάδελφοι,

     Σε συνέχεια της δέσμευσής μας για συστηματική και έγκαιρη ενημέρωσή σας ενόψει τους κινητοποίησης μας για την αναστολή των συμβάσεων ορισμένων ασφαλιστικών ταμείων που καθυστερούν πέραν των 12 μηνών την εξόφληση των υποχρεώσεων τους προς τους παρόχους τους σας γνωρίζουμε τα κάτωθι :

     Α) Χθες το βράδυ στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΠΟΣΙΠΥ με την παρουσία εκπροσώπων της Βιοιατρικής αποφασίσθηκε η αναστολή της κινητοποίησής μας κατά μια εβδομάδα. Οι λόγοι που μας οδήγησαν σ ‘ αυτή την απόφαση είναι :

  1. Ψηφίστηκε από τη Βουλή τροποποίηση για τον νέο τρόπο εκκαθάρισης των απαιτήσεων μας (παλαιών και νέων) από τον ΟΠΑΔ (90% με την κατάθεση και το υπόλοιπο 10% με τον έλεγχο). Αυτό αποτελεί ένα βήμα προόδου αλλά συγχρόνως εμπεριέχει και στοιχεία εμπαιγμού την στιγμή κατά την οποία αποσύρθηκε τόσο η πρόβλεψη ότι η διάταξη αυτή θα αφορά όλα τα ταμεία όσο και η δέσμευση ότι εξόφληση των λογαριασμών από τη ψήφιση του παρόντος θα εγένετο εντός 45 ημερών.
  2. Στις έντονες διαμαρτυρίες και ενστάσεις μας, προς τις αρμόδιες πολιτικές ηγεσίες και προέδρους ασφαλιστικών ταμείων, ανοίχτηκε ένα ενδεχόμενο διόρθωσης της τροπολογίας στην αρχική της μορφή (αναφορά σε όλα τα ταμεία, δέσμευση 45 ημερών για τους τρέχοντες λογαριασμούς) σε νομοσχέδιο που θα συζητηθεί άμεσα στη Βουλή.
  3. Για την επιβεβαίωση όμως αυτής της προοπτικής απαιτούμαι συνάντηση με την υπουργό κυρία Κατσέλη, τον αναπληρωτή Υπουργό κύριο Κουτρουμάνη και τον υφυπουργό Οικονομικών κύριο Σαχινίδη με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 20/05/2011.
  4. Ταυτόχρονα ζητάμε ραντεβού με τον Πρόεδρο του ΟΑΕΕ κύριο Βουδούρη για το ενδεχόμενο ανάληψης δέσμευσης αποπληρωμής κάποιων εκ των οφειλών του ταμείου ούτως ώστε να εξαιρεθεί και αυτό το ταμείο από την ενδεχόμενη κινητοποίησή μας (ήδη υπήρξε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ταμείου και δέσμευση του για συνάντηση μας εντός της επόμενης εβδομάδας).
  5. Την Παρασκευή το πρωί στις 20/05/2011 και μετά τις συναντήσεις μας με τους αρμόδιους παράγοντες η Ομοσπονδία μας, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και EUROMEDICA, θα εκτιμήσουμε και θα αποφασίσουμε ποια ταμεία θα συμπεριληφθούν στην αναστολή και ποια όχι, ούτως ώστε να ενημερωθείτε εγκαίρως.
  6. Η κινητοποίηση αυτή με όσα ταμεία τελικά συμπεριληφθούν στην αναστολή εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, τους θεωρούμε ότι θα στεφθεί από επιτυχία, αν το μνημόνιο συνεργασίας υπογράψουν η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, η EUROMEDICA, η ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ, Η ΕΥΡΩΙΑΤΡΙΚΗ, 30 μεγάλα Διαγνωστικά, 200 μικροβιολογικά και 50 ακτινολογικά εργαστήρια. Ο αριθμός αυτός είναι ήδη εξασφαλισμένος υπό τις ανωτέρω προϋποθέσεις. Η μαζικότερη όμως υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας θα κάνει τη κινητοποίηση μας ακόμα πιο δυναμική.

     Σημειώνεται ότι σε μικρότερες πόλεις όπως Χαλκίδα, Λάρισα, κ.α Η συμμετοχή στη προσπάθεια μας αγγίζει το 100%.

     Η συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται. Η προσπάθεια μιας τελικής συνεννόησης με την Πολιτεία συνεχίζεται τουλάχιστον εκ μέρους, όμως με χρονικό ορίζοντα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μην ταλαιπωρήσουμε συμπολίτες μας που δεν φταίνε απολύτως σε τίποτα.

     Αγαπητοί συνάδελφοι δεν απαιτούμε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας με απόκλιση τριών μηνών. Δεν θέλουμε να ταυτιστούμε με συμπεριφορές άλλων κλάδων, απαιτούμε όμως μια ισόνομη και ισότιμη μεταχείριση από τη Πολιτεία. Δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο η λογική, ότι σ’ αυτή τη χώρα δικαιώνεται πάντα, αυτός που φωνάζει πιο πολύ.

   

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           Γ. ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ                            Ι. ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ

  BANNER PRIVACY

  banner healthreport

  Τελευταία νέα

  Βρείτε μας στο Facebook