ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΣΙΠΥ ΠΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

  Αθήνα, 2/5/2011

  Αρ.Πρωτ. : 40


  Προς :

  Όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της Επικράτειας


  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Το Σάββατο 16 /4/ 2011 πραγματοποιήθηκε πανεργαστηριακή συγκέντρωση της ΠΟΣΙΠΥ με τη συμμετοχή και της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Βιοϊατρική, Euromedicα, Ευρωϊατρική κλπ) .

  Το θέμα της συγκέντρωσης ήταν η επικίνδυνα μεγάλη καθυστέρηση των αμοιβών μας από το σύνολο σχεδόν των Ασφαλιστικών Ταμείων και τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε .

  Στην συγκέντρωση ήταν παρόντες εργαστηριακοί όλων των ειδικοτήτων , βιοπαθολόγοι , ακτινολόγοι, πυρηνικοί γιατροί, κυτταρολόγοι παθολογοανατόμοι, τα μέλη του Συνδέσμου  Διαγνωστικών Κέντρων ΠΑΣΙΔΙΚ)  και οι εκπρόσωποι των μεγάλων αλυσίδων. Όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα της από κοινού αναστολής   της πίστωσης προς τα ασφαλιστικά ταμεία  και εξουσιοδότησαν την διοίκηση της ομοσπονδίας στην οργάνωση και στην επεξεργασία των λεπτομερειών της κινητοποίησης .

  Στην πρόταση της διοίκησης για αναστολή της πίστωσης σε όσους ασφαλιστικούς οργανισμούς οφείλουν χρήματα για περισσότερους από 6 μήνες, η απάντηση των συγκεντρωμένων ήταν ομόφωνα ΝΑΙ .

  Κατόπιν αυτών στο έκτακτο Δ.Σ. της ομοσπονδίας  που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28-4-2011 . αφού εκτιμήθηκε  η κατάσταση όπως διαμορφώνεται με την επικείμενη ψήφιση νόμου που αφορά τον ΟΠΑΔ για την πληρωμή του 90 % των οφειλομένων σε 45 ημέρες από την υποβολή του λογαριασμού, που σύμφωνα με την γραμματική διατύπωση του προσχεδίου φαίνεται να αφορούν και τις παλαιές οφειλές και με την σαφή διευκρίνιση ότι δεν αμφισβητούνται οι μέχρι τούδε αποφάσεις και οδηγίες των ιατρικών συλλόγων για τον ΟΠΑΔ, αποφάσισε  σε απαρτία τα κάτωθι :

   

  1.  Από την 16/5 διακόπτουμε άμεσα λόγω μακροχρονίων οφειλών την πίστωση στα ακόλουθα ασφαλιστικά ταμεία .

   

  ΟΠΑΔ τομέας ΤΥΔΚΥ,

  ΤΑΥΤΕΚΩ τομέας ΤΑΠΟΤΕ

  ΤΑΥΤΕΚΩ τομέας ΤΑΑΠΤΠΓΑ (τραπεζών)

  ΤΑΥΤΕΚΩ τομέας ΤΑΠΗΣΑΠ

  ΤΑΥΤΕΚΩ τομέας ΤΑΠΕΤΕ

  ΤΑΥΤΕΚΩ τομέας ΔΕΗ

  ΕΤΑΑ τομέας ΤΣΑΥ

  ΕΤΑΑ τομέας ΝΟΜΙΚΩΝ

  ΕΤΑΠ-ΜΜΕ τομέας ΤΣΕΥΠ

  ΟΑΕΕ

  Οι αποφάσεις αφορούν σε όλη την επικράτεια και έχουν αόριστη διάρκεια μέχρι να εξοφληθούμε. Ορισθείσα επιτροπή από την ΠΟΣΙΠΥ θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει μέσω των επισήμων ιστοσελίδων ή με e-mail ή με SMS .

  Κάθε άλλη πληροφόρηση δεν θα είναι έγκυρη .

   

  2. Να ζητηθεί η συνδρομή των κατά τόπους ιατρικών συλλόγων ιδιαίτερα στο θέμα της επικοινωνίας και της πληροφόρησης .

  Όλοι οι ασφαλισμένοι των ανωτέρω ταμείων θα ενημερώνονται κατά την είσοδο τους στα ιατρεία μας ότι θα καταβάλλουν την αμοιβή μας μετρητοίς σε τιμές κρατικού τιμολογίου και θα παραπέμπονται στον ασφαλιστικό οργανισμό τους για την είσπραξη των χρημάτων που δικαιούνται. Προς το σκοπό αυτά θα εκδοθούν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια και μικρή αφίσα που θα μπορείτε να τα βρείτε στο διαδίκτυο όπως αναφέρεται κατωτέρω .

  Σε όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς  που περιλαμβάνονται στην παραπάνω λίστα  θα αποσταλεί σχετική εξώδικη Δήλωση Διαμαρτυρία και Προειδοποίηση σχετικά με τις ενέργειές μας .

  Ειδικότερα  για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ ( τομέας Δημοσίων Υπαλλήλων )  και του ΙΚΑ που σε πρώτη φάση εξαιρούνται, η Διοίκηση της ΠΟΣΙΠΥ θα αποστείλει σχετικό εξώδικο που θα προειδοποιεί ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με το υπό ψήφιση νομικό πλαίσιο θα περιληφθούν στην απόφαση αναστολής της πίστωσης μετά παρέλευση 45 ημερών από την Δημοσίευση του Νόμου σε ΦΕΚ .

  Επειδή η επικοινωνία με τα μέλη μας  με τακτική αλληλογραφία είναι χρονοβόρος και το κόστος η ομοσπονδία μας  δεν μπορεί πλέον  να το καλύψει , παρακαλούμε όπως συμβάλλετε στην μεταξύ μας επικοινωνία διαβιβάζοντας περαιτέρω σε συναδέλφους  κάθε πληροφορία που θα σας αποστέλλουμε .

  Είναι σημαντικό  να μας αποστείλετε άμεσα με e-mail την ηλεκτρονική σας διεύθυνση  ή το fax για άμεση επικοινωνία .

   

  Πιστεύουμε ότι σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται από την επικοινωνία μεταξύ ΠΟΣΙΠΥ και εργαστηρίων. Ευελπιστούμε στην συνεργασία σας που μοναδικό σκοπό έχει να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στον ιδιωτικό εργαστηριακό τομέα με την οποιανδήποτε μορφή του , που υφίστανται την μεγαλύτερη οικονομική πίεση από όλους τους άλλους συναδέλφους .

  Στη μάχη εντυπώσεων που θα προσπαθήσουν οι αρμόδιοι με τα συνεχή ψέματα που συνηθίζουν τους τελευταίους 6 μήνες μέσα από τα ελεγχόμενα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια η ηλεκτρονική αλληλοπληροφόρηση είναι το σημαντικότερο όπλο μας .

  Επίσης άμεση πληροφόρηση θα μπορείτε να βρείτε εσείς και τα μέλη σας στα site του Συνδέσμου Διαγνωστικών Κέντρων και της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων Κυτταρολόγων Παθολογοανατόμων  στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.pasidik.gr/ και www.peebi.gr/ , όπου και θα αναρτώνται όλες οι σχετικές οδηγίες, ανακοινώσεις  και πληροφορίες σε καθημερινή βάση .

   

   Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


  Για το ΔΣ

  Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

  Λεωνίδας Αναγνώστου      Αργύρης Πλακιώτης

  BANNER PRIVACY

  banner healthreport

  Τελευταία νέα

  Βρείτε μας στο Facebook