Ανακοίνωση - Ενημέρωση 15 03 2012 ( Συνάντηση με κ. Κυρ. Σουλιώτη )

 Αθήνα, 15/03/2012

Ανακοίνωση – Ενημέρωση

   Την Τρίτη το μεσημέρι 13/03/2012 στα γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση του Προεδρείου του Συνδέσμου μας με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Οργανισμού κ.κ. Γερ. Βουδούρη και Κυρ. Σουλιώτη αντίστοιχα, με κύριο θέμα συζήτησης την πληρωμή μέρους των οφειλομένων, μετά την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των αποζημιώσεων από τους κλάδους υγείας των ταμείων που έχουν ενσωματωθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και την εκ του γεγονότος τούτου τραγική οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει το σύνολο των διαγνωστικών κέντρων/ εργαστηρίων του κλάδου της Π.Φ.Υ. της χώρα μας.

   Ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αφού εξέφρασε την αδυναμία τήρησης των υπεσχημένων για λόγους που ξεπερνούν τον ίδιο και τον Οργανισμό, με την συνδρομή του Αντιπροέδρου και της διευθύντριας της οικονομικής υπηρεσίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ξεκίνησαν ενέργειες για την καταβολή εκ μέρους του Ι.Κ.Α., των οφειλομένων του Νοεμβρίου του 2011 και ενδεχομένως και του Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, καθώς και των αντίστοιχων μηνών του Ο.Α.Ε.Ε., με λιγότερες όμως προσδοκίες και θα μας δώσουν συγκεκριμένη απάντηση την προσεχή Παρασκευή το μεσημέρι.

   Πέραν αυτού του ζητήματος, είχαν ετοιμάσει και δημοσιοποίησαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας τις οδηγίες για την υποβολή και πληρωμή των παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων και παρακλινικών εξετάσεων, τις οποίες σας έχουμε ήδη με τη σειρά μας κοινοποιήσει, πλην όμως το σύστημα καταχώρησης των εξετάσεων (e- ΔΑΠΥ) θα ενεργοποιηθεί τις επόμενες ημέρες με πιθανή ημερομηνία στις 26 Μαρτίου 2012, ενώ φαίνεται ότι προχωράει και το θέμα της πλήρους ηλεκτρονικής μηχανογράφησης του Οργανισμού, με την υποστήριξη και με την οικονομική συνδρομή του Συνδέσμου μας, αλλά και των υπολοίπων ενώσεων των φορέων της εργαστηριακής ιατρικής.

   Τέλος, προσανατολίζονται στην τροποποίηση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας ( Ε.Κ.Π.Υ. ) του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., πλην όμως μέχρι να συμβεί αυτό, τα μέλη μας θα πρέπει να ακολουθούν τον ισχύοντα κανονισμό και τις κατά καιρούς εγκυκλίους που εκδίδει η Διοίκηση του Οργανισμού.

   Θα σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα θέματα και να προετοιμάζεστε στη Γενική μας Συνέλευση το Σάββατο 31 Μαρτίου, για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων, ανάλογα με τις μέχρι τότε εξελίξεις.

Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Βουγιούκας                         Ιωάννης Καραμηνάς

Ιατρός Ακτινολόγος                                 Βιοχημικός