07/10/2022 - Αίτημα παράτασης της εφαρμογής των ποιοτικών κριτηρίων και ανάρτησης των σχετικών εγγράφων

Προς
Υπουργό Υγείας, κ. Αθ. Πλεύρη
Κοινοποίηση
Γενικό Δ/ντη Οργάνωσης και Σχεδιασμού Υπηρεσιών Υγείας, κ. Γ.Αγγούρη
Δ/ντη Στρατηγικού ΣχεδιασμούΕΟΠΥΥ κ. Θ. Πασχάλη
Δ/ντη Συμβάσεων ΕΟΠΥΥ κ. Ν. Κικίλια

Αθήνα, 07/10/2022
Αρ. Πρωτ. : 77

Αίτημα παράτασης της εφαρμογής των ποιοτικών κριτηρίων


Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,
Μετά την κοινοποίηση του εγγράφου του ΕΟΠΥΥ με αρ. πρωτ.: ΔB3Z/οικ. 24838/3-10-2022, που ορίζει τη διαδικασία εφαρμογής του Άρθρου 4 του Ν. 4931/2022 (ΦΕΚ τ. Α’ 94/13-5-2022) και της Απόφασης του Υπουργού Υγείας υπ΄αριθμ. ΕΑΛΕ/Γ.Π.37687 (ΦΕΚ τ. Β’ 3711/14-7-2022), που αφορά στην ανάρτηση των απαραίτητων εγγράφων από την πλευρά των παρόχων υγείας, για τον υπολογισμό της τιμής αποζημίωσης στις εξετάσεις αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας που εκτελούν, βάσει και του τεχνολογικού εξοπλισμού που διαθέτουν, θα θέλαμε να επισημάνουμε κάποια προβλήματα που αναφέρονται τις τελευταίες μέρες από τα μέλη μας :
1) Είναι ασαφές τι θα γίνεται με τα μηχανήματα που έχουν ανακατασκευαστεί με λογισμικό άλλης εταιρείας, από αυτής του κατασκευαστικού οίκου. Για αυτά τα μηχανήματα η βεβαίωση που ζητείται να αναρτηθεί στο e-ΔΑΠΥ ως «Βεβαίωση κατασκευαστικού οίκου», από ποιον πρέπει να αναζητηθεί;
2) Ενημερωθήκαμε για σχετική αλληλογραφία την οποία έχει προκαλέσει ο ΣΕΙΒ σχετικά με το προαναφερόμενο θέμα και παρακαλούμε θερμά όπως μας κοινοποιηθεί.
3) Η προθεσμία ανάρτησης αυτών των εγγράφων στον ΕΟΠΥΥ είναι πάρα πολύ μικρή και ως εκ τούτου, είναι αδύνατον οι πάροχοι να ανταποκριθούν. Τα έγγραφα που ζητούνται πρέπει να εξευρεθούν από τις εταιρείες παραγωγής των μηχανημάτων, τις εταιρείες που συντηρούν αυτά τα μηχανήματα και από τις εταιρείες PACS, πράγμα που σημαίνει ότι αυτές οι εταιρείες έχουν αναλάβει να παράξουν μεγάλο αριθμό βεβαιώσεων που αφορούν σε όλους τους παρόχους με τους οποίους συνεργάζονται.
Ως εκ τούτου ζητούμε παράταση στην ανάρτηση αυτών των εγγράφων τουλάχιστον μέχρι την 01/12/2022, ώστε να μη δημιουργηθούν δυσλειτουργίες με την τιμή αποζημίωσης των διαγνωστικών κέντρων και πολυϊατρείων.

Παρακαλούμε θερμά για τις άμεσες ενέργειές σας.

Μετά τιμής

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         Ι. Καραμηνάς                                                Ι.Μάκκας