05/01/2021 - Αίτημα για δικαίωμα εμβολιασμού του προσωπικού των Διαγνωστικών Κέντρων κατά προτεραιότητα

Προς
Υπουργό Υγείας, κ. Βασ. Κικίλια
Γεν. Γραμματέα Π.Φ.Υ., κ. Μάριο Θεμιστοκλέους
Πρόεδρο Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κα Μ. Θεοδωρίδου

 

Αθήνα,05/01/2021
Αρ. Πρωτ. : 72


Αίτημα συμπερίληψης του προσωπικού των διαγνωστικών κέντρων στους κατά προτεραιότητα εμβολιασμούς

Αγαπητοί κυρία/κύριοι,
Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας σχετικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα που έχουμε δει να κοινοποιείται από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, διότι δεν έχουμε δει να αναφέρεται πουθενά η εμβολιαστική κάλυψη του προσωπικού των Διαγνωστικών Κέντρων και Πολυϊατρείων.
Η ιδιωτική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει σηκώσει στις πλάτες της μεγάλο βάρος ευθύνης καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και παρόλα αυτά δεν συνυπολογίζεται πουθενά αυτή της η συνεισφορά.
Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα άλλη μια φορά, αφού δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την κατά προτεραιότητα εμβολιαστική κάλυψη του προσωπικού των Διαγνωστικών Κέντρων, παρότι, ιδιαίτερα στην επαρχία, οι αξονικές, οι μαγνητικές και οι ακτινογραφίες θώρακος των ασθενών με COVID-19 πραγματοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα, αφού τα τμήματα αυτά στον δημόσιο τομέα υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου.
Και αυτό είναι ένα μόνο χαρακτηριστικό παράδειγμα της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην άμυνα κατά της πανδημίας!
Ενώ λοιπόν σαν κλάδος έχουμε συνεισφέρει με πολλά ¨λιθαράκια¨ στο πρόβλημα που λέγεται COVID-19, διαπιστώνουμε ότι δεν μας έχετε συνυπολογίσει στην καταγραφή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την πλευρά του προσωπικού μας για τον επικείμενο εμβολιασμό και κατ’ επέκταση στον εμβολιασμό των ενδιαφερόμενων ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού μας.
Θεωρώντας πως μόνο εκ παραδρομής μπορεί να έχει γίνει αυτή η παράλειψη, παρακαλούμε για τις απαραίτητες ενέργειές σας για την εμβολιαστική κάλυψη του προσωπικού μας και κατ’ επέκταση την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Ι. Καραμηνάς                                        Ι.Μάκκας