03/05/2018 - Ενημέρωση από συνάντηση στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

    Αθήνα, 03/05/2018

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


        Αγαπητά μέλη του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.,
       Σε ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες 02/05/2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στην Πεύκη, εδόθη από τον Πρόεδρο του Οργανισμού και τους συνεργάτες του στους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων των παρόχων υγείας ανοιχτής περίθαλψης, το εγχειρίδιο οδηγιών ελέγχου και εκκαθάρισης των υποβολών των συμβεβλημένων παρόχων ανοιχτής περίθαλψης, το οποίο στην ουσία κωδικοποιεί τους όρους και τους κανόνες συνεργασίας μεταξύ των παρόχων της συγκεκριμένης κατηγορίας και του Οργανισμού, κανόνες οι οποίοι προκύπτουν μέσα από Νόμους, Π.Δ., Υ.Α. και αποφάσεις του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και μας εζητήθη να αποστείλουμε μέχρι την προσεχή Τρίτη 08/05/2018, τυχόν παρατηρήσεις και προτάσεις οι οποίες θα βοηθούν στην επίλυση διαφόρων θεμάτων που παρουσιάζονται στην όλη διαδικασία της μεταξύ μας συνεργασίας και γενικότερα θα απλοποιούν και θα βελτιώνουν όλα τα στάδια της συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ των παρόχων ανοικτής περίθαλψης και τον Οργανισμό.
       Είναι άλλη μία θετική πρωτοβουλία που παίρνει η σημερινή Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., η οποία κατατείνει στην καλύτερη οργάνωση του Οργανισμού και η οποία θα έχει θετικό αντίκτυπο σε όλους, δηλαδή στους ασφαλισμένους του Οργανισμού αλλά και τους συνεργαζόμενους με αυτόν παρόχους υγείας.
       Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας θα επεξεργαστεί το εγχειρίδιο και θα στείλει τις παρατηρήσεις και προτάσεις του, πλην όμως το κρίσιμο ζήτημα που υπάρχει αυτήν την στιγμή και που ετέθη εμφατικά στον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του μετά το τέλος της παρουσίασης του εγχειριδίου και παρουσία όλων των παρευρισκομένων, είναι η αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας όλων των μονάδων εργαστηριακής ιατρικής (Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια), μετά την επιβολή των πολλών περιοριστικών μέτρων που έχουν εφαρμοστεί στην αποζημίωση των διαγνωστικών εξετάσεων και τα οποία καταλήγουν να προκαλούν οικονομική ζημία στις μονάδες αυτές, οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται στην χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή.
        Φαίνεται ότι το πρόβλημα έχει γίνει αντιληπτό από τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τους συνεργάτες του, θυμίζουμε όμως ότι με πρόσφατο Π.Δ. ο αυτόνομος Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχει μετατραπεί σε τμήμα του Υπουργείου Υγείας και ως εκ τούτου όλες οι αποφάσεις παίρνονται από την πολιτική ηγεσία του εν λόγω Υπουργείου.
       Ο Σύνδεσμος μας θα συνεχίσει τις ενέργειες εκείνες που θα αποσκοπούν στην αλλαγή της καταστροφικής αυτής πορείας που ακολουθείται για τις ιδιωτικές ιατρικές διαγνωστικές μονάδες, οι οποίες αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούν στην αναστολή της λειτουργίας τους, κατάληξη η οποία θα είναι επιζήμια για όλους, κυρίως όμως για τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

         

       Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας
    Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                         Ιωάννης Καραμηνάς
    Ιατρός Ακτινολόγος                                  Βιοχημικός