26/02/2018 - Ανοιχτή Επιστολή - Πρόσκληση σε εκλογο-απολογιστική Γεν. Συνέλευση

Αθήνα, 26/02/2018

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

   Αγαπητοί Συνάδελφοι, μέλη του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.
   Πέρασαν ήδη τρία χρόνια από την προηγούμενη εκλογο-απολογιστική Γεν. Συνέλευση του Συνδέσμου μας και μαζί τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας μας από την ˮ πρώτη φορά αριστερά  ̏ από την οποία αρκετοί προσδοκούσαν ότι θα έλυνε τα προβλήματα του κλάδου μας αλλά και της χώρας και θα πραγματοποιούσε όλες τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά, ακόμα και αυτές που με την λογική ενός μικρού παιδιού κραύγαζαν ότι είναι αδύνατον να γίνουν πραγματικότητα.
   Σ’ αυτά τα τρία χρόνια που πέρασαν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκε ούτε μία υπόσχεση από τις πολλές που είχε δώσει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του για να υφαρπάξουν την ψήφο των αφελών ψηφοφόρων, αλλά απεναντίας έγιναν ακριβώς τα αντίθετα από τα υπεσχημένα, με αποτέλεσμα η εξαπάτηση των πολιτών αυτής της δύσμοιρης χώρας να μην έχει προηγούμενο.
   Την εξαπάτηση την βάφτισαν αυταπάτη, συνεχίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να υποτιμούν την νοημοσύνη μας και να αναδεικνύουν περίτρανα τον αμοραλισμό τους, τον τυχοδιωκτισμό τους και την αυταρχική τους νοοτροπία, η οποία μαζί με την απύθμενη υποκρισία και την άκρατη ιδιοτέλεια που τους διακατέχει, τους καθιστά επικίνδυνους για τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της.
    Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα που πέρασε γρήγορα και μέσα σ’ ένα περιβάλλον εχθρικό προς την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας, το οποίο δεν δέχθηκε ποτέ να μας συναντήσει και να μας ακούσει, όχι μόνο εμάς, αλλά και άλλους μεγαλύτερους θεσμικούς παράγοντες τους χώρου της υγείας όπως είναι οι μεγάλοι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας (Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης), το Προεδρείο του Συνδέσμου μας προσπάθησε κυρίως με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αλλά και με άλλους κρατικούς φορείς, να δώσει λύση σε πολλά από τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί από το παρελθόν, καταφέρνοντας να επιλύσει πολλά από αυτά, πάντα μέσα στα στενά πλαίσια μιας ιδεοληψίας κρατισμού που διαπερνά κάθετα και οριζόντια όλα τα πολιτικά στελέχη της σημερινής κυβέρνησης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αλλά και μέσα στα στενά οικονομικά πλαίσια των μνημονιακών υποχρεώσεων που έχει υπογράψει η χώρα μας και που οι σημερινοί κυβερνώντες, αντίθετα πάλι σε όσα έλεγαν, αποδεικνύονται οι καλύτεροι και οι περισσότερο υπάκουοι μαθητές.
   Επίσης, το Προεδρείο του Συνδέσμου μας οργάνωσε τη γραμματεία του με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε όσα από τα μέλη μας απευθύνονται σε αυτήν για την λύση των προβλημάτων τους που άπτονται στις σχέσεις τους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αλλά και άλλων κρατικών φορέων, να τους επιλύονται άμεσα και οπωσδήποτε σε κάθε περίπτωση να κατευθύνονται στις σωστές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να οδηγούνται στην επίλυσή τους.
   Επιπλέον, μέσω του site του Συνδέσμου μας και των διασυνδέσεων που έχουμε με άλλα sites, πληροφορούμε τα μέλη μας για ό,τι συμβαίνει στον χώρο της υγείας και όχι μόνο, ενώ δίνονται οδηγίες και κατευθύνσεις για το χειρισμό διαφόρων θεμάτων που αφορούν τις μονάδες μας, σε πολλά από τα οποία έχουν γίνει παρεμβάσεις του Προεδρείου του Συνδέσμου για την ορθή διευθέτησή τους.
   Όπως έχω τονίσει επανειλημμένως, η αποτελεσματικότητα κάθε συλλογικής προσπάθειας εξαρτάται από την μεγαλύτερη συμμετοχή αυτών που έχουν κοινό συμφέρον και από την ικανότητα των ανθρώπων που έχουν επιλέξει για την ηγεσία του συλλογικού τους οργάνου, ηγεσία η οποία μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες κρίνεται για την επιτυχία ή αποτυχία στο έργο της από τα μέλη που απαρτίζουν αυτήν την συλλογικότητα και τα οποία έχουν την δυνατότητα να την επιβραβεύσουν ή να την αποδοκιμάσουν σε κάθε εκλογική διαδικασία, η οποία στα Σύνδεσμό μας και βάσει του καταστατικού του γίνεται κάθε τρία χρόνια, όπως είναι αυτή που σε λίγες ημέρες διεξάγουμε.
   Για όλους τους παραπάνω λόγους, πρέπει όλα τα μέλη του Συνδέσμου μας να δραστηριοποιηθούν δυναμικά αυτές τις ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές και να προσπαθήσουν να φέρουν νέα μέλη στις τάξεις του συλλογικού μας οργάνου, ενώ όσα, ελάχιστα, μέλη έχουν αποστασιοποιηθεί για λόγους μικροψυχίας, οικονομικού μικροσυμφέροντος ή διαφορετικής αντίληψης στη διαχείριση των θεμάτων που μας απασχολούν, να επανακάμψουν και να διεκδικήσουν μάλιστα, εάν το επιθυμούν, μια θέση στο Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, έτσι ώστε εάν επιλεγούν από τα μέλη μας στην προσεχή εκλογική διαδικασία, να  συμβάλουν με τις προτάσεις τους στην διαμόρφωση των θέσεων του Συνδέσμου και στην διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας.
   Αυτή είναι εξάλλου η πεμπτουσία μιας δημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας, μέσω της οποίας ελεύθερα και ανεμπόδιστα θα επιλέξουμε αυτούς που η πλειοψηφία των μελών μας θεωρεί αξιότερους και ικανότερους για να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο τις υποθέσεις που αφορούν τον κλάδο μας και τον Σύνδεσμό μας ειδικότερα.
   Σας καλώ λοιπόν όλους, παλαιά και νέα μέλη, να προσέλθετε με δύναμη και ενθουσιασμό στις εκλογές του συνδικαλιστικού μας οργάνου και να επιλέξετε εκείνους τους υποψηφίους οι οποίοι με ανιδιοτέλεια θα υπερασπιστούν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του κλάδου μας και τις θέσεις που η πλειοψηφία των μελών μας, κάθε φορά θα επιλέγει.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Δρ Γεώργιος Βουγιούκας
Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.