ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 4/4/2011

ΑΘΗΝΑ, 04/04/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Μετά την διαφαινόμενη αθέτηση των υποσχομένων για ακόμη μια φορά, πιθανότατα λόγω ανωτέρας βίας, από τον πρόεδρο του Ο.Π.Α.Δ. κ. Κυριάκο ΣΟΥΛΙΩΤΗ, όσον αφορά την εξόφληση των ιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων που έχουν διενεργηθεί στους ασφαλισμένους του οργανισμού περίθαλψης των Δημοσίων Υπαλλήλων, που σε ορισμένες Υ.Π.Α.Δ., όπως αυτή του ΠΕΙΡΑΙΑ, παραμένουν ανεξόφλητες από τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ του 2009, δηλαδή δέκα εννέα (19) ολόκληρους μήνες, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.), μαζί με τις άλλες ενώσεις των εργαστηριακών ιατρών που συμμετέχουν στην Ομοσπονδία (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.) και σε συνεννόηση με την Ένωση Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, EUROMEDICA, κ.α.) προετοιμάζει Πανελλήνια Γενική Συνέλευση όλων των φορέων που εκπροσωπούν την ιδιωτική εργαστηριακή ιατρική, το ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ και ώρα 11 π.μ., στο ξενοδοχείο PRESIDENT (Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 43, Αμπελόκηποι), για λήψη δραστικών αποφάσεων, μαζικού χαρακτήρα, που αφορούν τις μεγάλες καθυστερήσεις εξόφλησης των παρεχομένων ιατρικών υπηρεσιών, προς τους ασφαλισμένους των Δημοσίων Ασφαλιστικών Ταμείων, ένα εκ των οποίων είναι και ο Ο.Π.Α.Δ..

Οι δυνατότητες περαιτέρω πίστωσης, των παρόχων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προς τα ασφαλιστικά ταμεία, έχουν προ πολλού εξαντληθεί και ο κίνδυνος άμεσης κατάρρευσης των μονάδων μας, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που εμπεριέχει αυτή και για την Εθνική Οικονομία, είναι πλέον προ των πυλών.

Κάτω από αυτό το αντικειμενικό οικονομικό βάρος και από την απόλυτα δικαιολογημένη πίεση που ασκούν τα μέλη του Συνδέσμου μας στον Πρόεδρο και στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., έντονα πιεστικές καταστάσεις τις οποίες βαίνουμε εξ’ άλλου όλοι μας και παρά την φιλότιμη προσπάθεια και ειλικρινή διάθεση βοήθειας, που πιστεύουμε ακόμη ότι καταβάλλει ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Δ. για επίλυση του προβλήματος, είμαστε αναγκασμένοι, εφ’ όσον δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Προέδρου και των συνεργατών του, μέχρι την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης, να παροτρύνουμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν, αν θέλουμε να διατηρήσουμε κάποιες μικρές ελπίδες σωτηρίας που μας απομένουν ακόμη.

Τελειώνοντας , σας επισυνάπτουμε την ανακοίνωση της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. και την πρόσκληση που ετοιμάζεται για να σας αποσταλεί και θεωρούμε την παρουσίας σας βεβαία, γιατί κρίνεται το μέλλον του κλάδου μας και ο καθένας από εμάς και πρώτα απ’ όλους η Πολιτεία, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.


     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    

 Γεώργιος ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ                     Ιωάννης ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ
  Ιατρός Ακτινολόγος                               Βιοχημικός