16/10/2017 - Σχετικά με την παράταση της πιστοποίησης των ιατρών

    Αθήνα, 16/10/2017

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


       Επειδή θέλουμε να συνδράμουμε την Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στους στόχους που έχει θέσει για : α) τη συνεχή βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του Οργανισμού προς τους ασφαλισμένους του, αλλά και προς τους συνεργαζόμενους με αυτόν παρόχους υπηρεσιών υγείας και β) τον εξορθολογισμό των δαπανών του Οργανισμού και τον αξιόπιστο έλεγχο της παραβατικότητας, προτρέπουμε τα μέλη μας όταν κατά την καταχώρηση του παραπεμπτικού που προσκομίζει ο ασφαλισμένος εμφανίζεται το μήνυμα «Ο Συνταγογράφος ιατρός δεν έχει πιστοποιηθεί στον ΕΚΠΥ», να ενημερώνουν τον ασφαλισμένο για την παράλειψη αυτής της πιστοποίησης εκ μέρους του θεράποντος ιατρού του και να του εξηγούν ότι εάν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ο ιατρός του δεν θα έχει πιστοποιηθεί στο ηλεκτρονικό μητρώο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί από κανένα Διαγνωστικό Κέντρο και Εργαστήριο από 01/01/2018, έτσι ώστε ο ασφαλισμένος με τη σειρά του αφενός μεν να γνωρίζει το νέο μέτρο που θα ισχύσει από το νέο έτος και αφετέρου να μεταφέρει στον ιατρό του την υποχρέωση που αυτός έχει, για να εγγραφεί στο μητρώο του Οργανισμού.
       Από την άλλη μεριά, θεωρούμε ότι και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα πρέπει να φροντίσει μέσω των υπηρεσιών του, όσοι από τους κλινικούς ιατρούς δεν θα έχουν πειθαρχήσει στο νέο αυτό μέτρο, να τους αποκλείει μηχανογραφικά από τη συνταγογράφηση είτε των φαρμάκων είτε των διαγνωστικών εξετάσεων, ώστε να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο αυτή την εκκρεμότητα και να μη μεταφέρει υποχρεώσεις άλλων στις πλάτες των εργαστηριακών γιατρών.
       Σας επισυνάπτουμε την ανακοίνωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για παράταση της ημερομηνίας υποχρεωτικής πιστοποίησης των κλινικών ιατρών στο μητρώο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μέχρι την 31/12/2017, καθώς και διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης των ιατρών στο μητρώο του Οργανισμού.

       

          Ο  Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας
    Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                     Ιωάννης Καραμηνάς

    Ιατρός Ακτινολόγος                             Βιοχημικός