10/10/2017 - Παραπεμπτικά από μη πιστοποιημένους ιατρούς

Αθήνα, 10/10/2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


   Μετά από συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. παρουσία του Προέδρου του Οργανισμού και του Δ/ντη της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, εζητήθη από το Προεδρείο του Συνδέσμου μας να συνδράμει στην ολοκλήρωση της πιστοποίησης όλων των γιατρών που συνταγογραφούν εξετάσεις ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα αυτή η απαίτηση του Οργανισμού για να υπάρχει πλήρης έλεγχος της όλης διαδικασίας συνταγογράφησης και εκτέλεσης των ιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων.
   Ο Σύνδεσμος μας πάντα πρόθυμος στην προώθηση της διαφάνειας και της εφαρμογής των κανόνων που απαιτεί ο Οργανισμός για τον αξιόπιστο έλεγχο της παραβατικότητας, θα συνδράμει τις υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όσο του επιτρέπουν οι δυνατότητες του, προτρέποντας τους κλινικούς ιατρούς να μεριμνήσουν ώστε να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό μητρώο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προκειμένου να μπορούν να εκδίδουν συνταγές, παραπεμπτικά και ιατρικές γνωματεύσεις, ενώ παράλληλα έλαβε τη διαβεβαίωση από τον Δ/ντη της Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού αλλά και από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στα εκτελεσθέντα παραπεμπτικά μολονότι κάποια από αυτά έχουν εκδοθεί από μη πιστοποιημένους ιατρούς.

   Μετά από αυτήν την εξέλιξη, συστήνουμε στα μέλη μας να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του Οργανισμού όπως έκαναν μέχρι σήμερα.

  Σας επισυνάπτουμε σημερινή ανακοίνωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που υπενθυμίζει την υποχρέωση όλων των κλινικών ιατρών για την εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό μητρώο του Οργανισμού.

    Ο  Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας
Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                     Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος                             Βιοχημικός