27/09/2017 - Καταχώρηση δαπανών Ευρωπαίων ασφαλισμένων στο e-ΔΑΠΥ

Αθήνα, 27/09/2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

   Μετά από επικοινωνία που είχαμε με το αρμόδιο τμήμα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., σχετικά με απορίες που προέκυψαν μετά την ανακοίνωση από τον Οργανισμό της διαδικασίας καταχώρησης των δαπανών των Ευρωπαίων ασφαλισμένων, ενημερωθήκαμε για τα εξής :
1)    Ο λογικός αριθμός που πρέπει να καταχωρηθεί στο e-ΔΑΠΥ, είναι ο 20ψήφιος αριθμός που βρίσκεται κάτω αριστερά στην κάρτα του Ευρωπαίου ασφαλισμένου και το πεδίο έχει τον αριθμό 8.
2)    Ο κωδικός φορέα που πρέπει να καταχωρηθεί στο e-ΔΑΠΥ, είναι το πεδίο που βρίσκεται κάτω δεξιά στην κάρτα του Ευρωπαίου ασφαλισμένου, πάνω από την ημερομηνία λήξης της κάρτας και το πεδίο έχει τον αριθμό 7.
3)    Το έντυπο δικαίωμα που πρέπει να σκαναριστεί και να αναρτηθεί στο e-ΔΑΠΥ είναι : είτε α) η κάρτα του ασφαλισμένου, είτε β) το πιστοποιητικό προσωρινής αντικατάστασης, είτε γ) το βιβλιάριο που έχει δοθεί στον ασφαλισμένο.
4)    Ο αριθμός μητρώου είναι αυτός που βρίσκεται κάτω αριστερά, βρίσκεται πάνω από τον λογικό αριθμό και είναι στο πεδίο με τον αριθμό 6.
   Επιπλέον, σχετικά με την προθεσμία υποβολής των δαπανών των Ευρωπαίων Ασφαλισμένων ενημερωθήκαμε ότι θα δοθεί προθεσμία περίπου μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ το τιμολόγιο που πρέπει να κοπεί για κάθε υποβολή δαπάνης μηνός για δαπάνες Ευρωπαίων ασφαλισμένων θα πρέπει να έχει στοιχεία τιμολόγησης ,αυτά του Ε.Ο.Π.Υ.Υ..
   Τέλος, το σημείο υποβολής αυτών των δαπανών είναι ίδιο με το σημείο υποβολής των δαπανών των Ελλήνων ασφαλισμένων (Ασπρόπυργος, Θέση 2 Πεύκα).

Σας επισυνάπτουμε ένα δείγμα κάρτας Ευρωπαίου ασφαλισμένου.

         Ο  Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας
Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                     Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος                               Βιοχημικός