05/06/2017 - Ανοικτή Επιστολή - Πρόσκληση του Προέδρου

    Αθήνα, 05/06/2017

    ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

       Αγαπητοί φίλες και φίλοι, μέλη του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.
       Έχουν ήδη παρέλθει επτά χρόνια αυστηρής λιτότητας που έχει επιβληθεί στους περισσότερους πολίτες αυτής της χώρας και η οικονομική κρίση συνεχίζεται με μεγαλύτερη μάλιστα ένταση, αφού τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχουν θεσμοθετηθεί εκείνα τα μέτρα που θα ανοίξουν το δρόμο για να γίνουν επενδύσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, έτσι ώστε αφενός μεν να μειωθεί η ανεργία και αφετέρου να ξεκινήσουν νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά να απασχολούνται, που σημαίνει ότι θα παράγεται πλούτος ο οποίος θα διαχέεται σε ολόκληρη την κοινωνία.
       Από την άλλη μεριά δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα για να περιοριστεί η σπατάλη και το μεγάλο κράτος στον στενό αλλά και ευρύτερο δημόσιο τομέα ώστε να εξορθολογιστούν  έτσι οι δαπάνες του κρατικού μηχανισμού, απεναντίας βλέπουμε να συνεχίζονται οι κομματικοί διορισμοί και να διαιωνίζεται το πελατειακό κράτος και η αναξιοκρατία, τα οποία μαζί με τη διαπλοκή και τη διαφθορά είναι οι κυριότερες αιτίες της σημερινής τραγικής κατάστασης.
      Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η περιπέτεια που ξεκίνησε για την πατρίδα μας αλλά και για εμάς τους ίδιους από το τέλος του 2009 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, θα μας αφυπνίσει και θα μας κάνει σοφότερους, περισσότερο σκεπτόμενους και πιο συνειδητοποιημένους πολίτες, έτσι ώστε στο μέλλον να μην έχουμε αυταπάτες, αλλά ούτε και να πιστεύουμε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα κάποιων ανίδεων, άσχετων και ανίκανων πολιτικών απατεώνων, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για το καλό αυτού του τόπου, αλλά ενδιαφέρονται ξεκάθαρα για την δική τους ιδιοτέλεια και προσωπική ευημερία.
       Δύο εβδομάδες περίπου πριν τη διενέργεια της ετήσιας τακτικής Γεν. Συνέλευσης του Συνδέσμου μας το Σάββατο 17 Ιουνίου τρέχοντος έτους, αφού η προηγούμενη ημερομηνία διεξαγωγής της τίθεται καθαρά για τυπικούς λόγους, είμαι υποχρεωμένος να σας καλέσω όλους να δραστηριοποιηθείτε έντονα, ο καθένας από σας στο μικρότερο ή μεγαλύτερο κύκλο προσωπικών γνωριμιών που έχει, στην κατεύθυνση της προτροπής για εγγραφή στο Σύνδεσμό μας, άλλων ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο μας και κατέχουν μονάδες εργαστηριακής ιατρικής, έτσι ώστε μέσα από την εγγραφή νέων μελών, αφενός μεν να ισχυροποιήσουμε τη φωνή και τη δύναμη παρέμβασης του Συνδέσμου στους χώρους λήψης αποφάσεων που μας αφορούν και αφετέρου να δώσουμε την ευκαιρία στο Δ.Σ. του συνδικαλιστικού μας οργάνου να μειώσει τις συνδρομές των μελών του, σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο για όλους μας, ώστε και τα λειτουργικά και άλλα έξοδα του Συνδέσμου μας να μπορούν να καλύπτονται για να συνεχίζουμε απρόσκοπτα να παράγουμε θετικό έργο προς όφελος όλων των μελών μας, αλλά και να ανακουφίσουμε λόγω της μικρότερης συνδρομής, κυρίως τα πλέον αδύναμα μέλη μας.
       Επιπλέον, για να βοηθήσουμε τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη μας που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις σημερινές οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Σύνδεσμο, το Δ.Σ. του οργάνου μας στην τελευταία του συνεδρίαση, πήρε απόφαση να δώσει τη δυνατότητα διακανονισμού με δόσεις των παλαιότερων οφειλών τους που έχουν προς το Σύνδεσμο, σε όποια μέλη χρειάζονται αυτή τη βοήθεια, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν και στην προσεχή Γεν. Συνέλευση, στην οποία εκτός των άλλων σημαντικών θεμάτων που θα συζητήσουμε, να πάρουμε και την απόφαση μείωσης των συνδρομών μας που θα ισχύουν από την νέα χρονιά που ήδη τρέχει, εφόσον φυσικά αυξήσουμε τον αριθμό των μελών μας.
       Γνωρίζετε όλοι, τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη του Συνδέσμου μας, ότι το Δ.Σ. του συνδικαλιστικού οργάνου στο οποίο ανήκετε, συνεχώς σκέφτεται, ενεργεί και προασπίζει τα συμφέροντα όλων των μελών του, μεριμνά και παρεμβαίνει για την επίλυση ειδικών θεμάτων που μπορούν να προκύψουν σε κάθε μέλος μας και γενικότερα πιστεύει στο ρόλο που εσείς του έχετε αναθέσει, δηλαδή να προσπαθεί να πετύχει να υπάρχουν για τον κλάδο μας οι κανόνες εκείνοι που θα διέπονται από λογική, ηθική και δικαιοσύνη, οι οποίοι θα επιτρέπουν στον καθένα από εμάς να αναπτύξει τις ικανότητες και τις δυνατότητες του, οι οποίες θα οδηγήσουν στην πρόοδο και την ευημερία τον ίδιο αλλά και τη χώρα μας.
       Ενεργοποιηθείτε λοιπόν δυνατά αυτές τις ημέρες που απομένουν μέχρι τη Γεν. Συνέλευση, στην προσέλκυση νέων μελών και σας περιμένω όλους το Σάββατο 17/06/2017, παλαιά και νέα μέλη, για να ξεκινήσουμε μαζί μία νέα πορεία για όλους μας και για το Σύνδεσμό μας, γιατί αυτές οι κακές ημέρες της οικονομικής κρίσης και όχι μόνο, κάποια στιγμή θα παρέλθουν.
       

    Με εκτίμηση

                                      Ο Πρόεδρος                                 
                       Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                  
      Ιατρός Ακτινολόγος