24/02/2017 - Ανακοίνωση για το Η.Μ.Α.

    Αθήνα, 24/02/2017

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


       Σχετικά με προηγούμενη ενημέρωση που είχαμε αναρτήσει στο site του Συνδέσμου αναφορικά με την υποχρέωση των Δ. Κέντρων και Εργαστηρίων να απογραφούν στο ηλεκτρονικό μητρώο αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και αφού υπήρξαν από μέλη μας ενστάσεις όσον αφορά την υπαγωγή μας σε αυτήν την διαδικασία, ο Σύνδεσμος μας επικοινώνησε με την αντίστοιχη γραμματεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία όμως δεν πήρε ξεκάθαρη θέση εάν οι μονάδες εργαστηριακής ιατρικής έχουν υποχρέωση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (Η.Μ.Α.).
       Ο Σύνδεσμος μας θα καταθέσει σχετικό έγγραφο ερώτημα, μολονότι προφορικά οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου θεωρούν ότι η απογραφή στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων μάλλον δεν αφορά τις ιατρικές εργαστηριακές μονάδες μας, γι’ αυτό το λόγο θα αναμένει την επίσημη απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, προκειμένου να τοποθετηθεί εκ νέου στον εν λόγω ζήτημα.
       Επειδή όμως ο χρόνος πιέζει, ο Σύνδεσμος μας επικοινώνησε και με επιστήμονα που ασχολείται με εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων και γενικότερα θέματα περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ο οποίος κατά την κρίση του θεωρεί ότι τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια δεν υπάγονται στην κατηγορία της υποχρεωτικής εγγραφής τους στο Η.Μ.Α..
       Ως εκ τούτου τα μέλη μας που δεν έχουν προβεί στη σχετική εγγραφή, δύνανται, πριν προχωρήσουν στις σχετικές ενέργειες, να αναμείνουν την απάντηση του Υπουργείου στο έγγραφο του Συνδέσμου μας, προς αποφυγή της μετέπειτα διαδικασίας διαγραφής τους.    

       Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας
    Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                         Ιωάννης Καραμηνάς
    Ιατρός Ακτινολόγος                                  Βιοχημικός