ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ 21_6_2011

                                                                 Αθήνα, 21/6/2011

    Προς

    Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

    Κ. Ανδρέα Λοβέρδο


       Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

     

      Έχω προσπαθήσει πάνω από δύο μήνες, τηλεφωνώντας στη γραμματεία του γραφείου σας στο Υπουργείο Υγείας, να ορίσουμε μία συνάντηση για θέματα που αφορούν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στην οποία δραστηριοποιούνται και τα διαγνωστικά κέντρα, ικανοποιώντας έτσι και δική σας, δημοσίως εκπεφρασμένη επιθυμία, να συναντηθείτε μαζί μας, για να ακούσετε τις προτάσεις μας και τους προβληματισμούς μας, για σημαντικές εκκρεμότητες, που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων μας και κατά την άποψή μας, την εύρυθμη λειτουργία όλου του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της χώρας μας.

      Επειδή ο χρόνος περνάει γρήγορα (έχουν ήδη παρέλθει τρεις μήνες και είκοσι μέρες από την προηγούμενη πρωτοκολλημένη αίτηση για συνάντηση μαζί σας) και τα προβλήματα ή οι εκκρεμότητες αντί να επιλύονται, παραμένουν και διογκώνονται, παρακαλώ όπως μας δεχθείτε το συντομότερο δυνατόν, για να ακούσετε τις προτάσεις μας, τις απόψεις μας και τις θέσεις μας, να κρίνετε και έτσι να δρομολογήσετε τις καλύτερες λύσεις, που θα είναι χρήσιμες και ωφέλιμες για το κοινωνικό σύνολο και για εμάς, άρα για ολόκληρη την κοινωνία μας.

       Ακολουθούν υπό μορφή υπομνήματος τα θέματα των οποίων επιθυμούμε τη διαβούλευση μαζί σας, για να είναι καλύτερα προετοιμασμένη η συνάντηση και να επιτύχουμε τις καλύτερες λύσεις.

     

         Θ Ε Μ Α Τ Α

    1. Προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του Ε.Ο.Π.Π.Υ.
    2. Προώθηση νέου Π.Δ. για τους όρους ίδρυσης και λειτουργίας των φορέων Π.Φ.Υ.
    3. Αναμόρφωση της διαδικασίας και των κριτηρίων χορήγησης άδειας σκοπιμότητας για μηχανήματα βιοϊατρικής τεχνολογίας (πρόσφατη υπουργική απόφαση).
    4. Συνολική επίλυση του προβλήματος κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων και παρακλινικών εξετάσεων αλλά και της καταβολής των αποζημιώσεων από τους κλάδους υγείας των ασφαλιστικών ταμείων (σύνδεση και με το πρώτο θέμα).

     

                                     Μετά τιμής

     

     

                    Ο Πρόεδρος                Ο Γεν. Γραμματέας

     

                   Γ. Βουγιούκας                  Ι. Καραμηνάς

                Ιατρός Ακτινολόγος                Βιοχημικός