06/10/2016 - Ενημέρωση από συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

    Αθήνα, 06/10/2016

    Ενημέρωση  


       Σας ενημερώνουμε ότι το Προεδρείο του Συνδέσμου μας συναντήθηκε πρόσφατα με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και σας κοινοποιούμε τις πληροφορίες που μας δόθηκαν.
    1.    Μέχρι την ημερομηνία της συνάντησης είχε ενταλματοποιηθεί ο μήνας Απρίλιος τρέχοντος έτους σε ποσοστό 90% και σε λίγες μέρες θα δοθεί εντολή ελέγχου του μηνός Μάιου. Εκτίμηση του Προέδρου του Οργανισμού είναι ότι μέχρι τις 31/12/2016 θα έχουν πληρωθεί οι απαιτήσεις μας μέχρι και τον μήνα Αύγουστο 2016, με αυξημένες πιθανότητες να πληρωθεί ακόμα και ο Σεπτέμβριος τρέχοντος έτους .
    2.    Ο Πρόεδρος του Οργανισμού ενημέρωσε τα μέλη του Προεδρείου ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ελέγχου των υποβολών μας, γιατί το δείγμα ελέγχου του κάθε παρόχου θα καθορίζεται με ηλεκτρονική διαδικασία και έτσι θα εξοικονομείται από τις ΠΕ.ΔΙ. σημαντικός χρόνος.
    3.    Αναφορικά με την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών α’ γενιάς (2008-2011), η πρόθεση του Οργανισμού είναι να καταβάλει ένα μέρος αυτών των οφειλών, συνολικού ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, αρχής γενομένης από τον Οίκο Ναύτου και εν συνεχεία να ολοκληρώσει την εκκαθάριση του έτους 2015. Κατά την εκκαθάριση αυτή εκτιμάται ότι οι πάροχοι οφείλουν προς τον ΕΟΠΥΥ ένα ποσό ύψους 60 – 63 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα συμψηφιστεί και θα παρακρατηθεί σε 8 ισόποσες δόσεις από τις επόμενες πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν, αρχής γενομένης από την πληρωμή μηνός Μαΐου τρέχοντος έτους. Με την ίδια λογική, θα εκκαθαριστούν και θα συμψηφιστούν στη συνέχεια τα έτη 2013 και 2014.       

         Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας
           Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                     Ιωάννης Καραμηνάς    
       Ιατρός Ακτινολόγος                             Βιοχημικός