01/07/2016 - Ενημέρωση σχετικά με τις πληρωμές από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

    Αθήνα, 01/07/2016

    Ενημέρωση 

      Σας ενημερώνουμε ότι χθες Πέμπτη 30/06/2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι οι πληρωμές των απαιτήσεων μας για τον μήνα Ιανουάριο τρέχοντος έτους έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν για όλες τις μονάδες παροχής υπηρεσιών εργαστηριακής ιατρικής την πρώτη εβδομάδα του τρέχοντος μηνός Ιουλίου, ενώ έχουν ήδη ψηφιοποιηθεί όλες οι απαιτήσεις μας για το μήνα Φεβρουάριο και οι 1.000 περίπου από αυτές έχουν ήδη οριστικοποιηθεί, προωθούνται προς ενταλματοποίηση και συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα αφορούν όλες τις εργαστηριακές μονάδες.
       Επίσης μας διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα για την εξόφληση των απαιτήσεων μας μηνός Φεβρουαρίου υπάρχουν στα ταμεία του Οργανισμού και ότι δεσμεύεται για την εξόφληση του συγκεκριμένου μήνα εντός του τρέχοντος μηνός Ιουλίου, ενώ καταβάλει προσπάθεια για την ανεύρεση επιπλέον χρημάτων ούτως ώστε να μπορέσει να μας εξοφλήσει και τον μήνα Μάρτιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός Ιουλίου ή τις πρώτες μέρες του Αυγούστου.
       Του θέσαμε επιτακτικά το μέγα θέμα της καθυστέρησης  που υπάρχει στην μη εφαρμογή των κανόνων ορθής συνταγογράφησης, κανόνες οι οποίοι εάν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν τις διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις περισσότερο κοντά στις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων και θα μειώσουν το ποσοστό του ανήθικου και ληστρικού μέτρου του claw back που δυστυχώς θα επιβληθεί στις μονάδες μας και για το τρέχον έτος και του διαμηνύσαμε ότι αν δεν ενσωματωθούν άμεσα στο μηχανογραφικό σύστημα του Οργανισμού θα κινηθούμε πλέον νομικά για την μη εφαρμογή των νόμων και των Υπουργικών Αποφάσεων.
       Τέλος, για όσες μονάδες εργαστηριακής ιατρικής έχουν υπάρξει περικοπές στις απαιτήσεις τους από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους των μηνών που εκκαθαρίζονται, θα μπορούν να κάνουν ένσταση εντός τριών ημερών από την ειδοποίηση που θα λάβουν από τις ΠΕ.ΔΙ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που ανήκουν, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις Υπουργικές Αποφάσεις και αυτές θα εξετάζονται γρήγορα από την Επιτροπή Ενστάσεων του Οργανισμού.   

           Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας
    Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                     Ιωάννης Καραμηνάς
    Ιατρός Ακτινολόγος                            Βιοχημικός