19/05/2016 - Ενημέρωση για προσφυγές

    Αθήνα 19/05/2016

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
     Προθεσμία προσβολής σημειωμάτων CLAWBACK-REBATE Β’ Εξαμήνου 2015


       Εφιστούμε την προσοχή σας για την επικείμενη λήξη της προθεσμίας προσφυγής κατά  των νέων σημειωμάτων claw back-rebate που ανάρτησε ηλεκτρονικά ο ΕΟΠΥΥ με ημερομηνία έκδοσης την6η Απριλίου 2016.
       Ο ΕΟΠΥΥ για το 2015, δεν ακολούθησε την τακτική των προηγούμενων ετών (με ένα συνολικό σημείωμα για όλο το έτος) αλλά, αντιθέτως, εξέδωσε ξεχωριστά σημειώματα για κάθε εξάμηνο (Α’ και Β’ Εξάμηνο 2015).
       Τα νέα σημειώματα του Β’ εξαμήνου του 2015, εκδόθηκαν 06.04.2016 και η προθεσμία των 60 ημερών (εντός της οποίας, έχετε το δικαίωμα να καταθέσετε προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια για την ακύρωσή τους) λήγει την 6η Ιουνίου 2016 (ημέρα Δευτέρα).
       Σημειώνουμε πως ισχύει ότι είχαμε αναφέρει και παλαιότερα σχετικά με την δικαστική αμφισβήτηση του συστήματος επιστροφών και το σύστημα βρίσκεται ακόμα υπό αμφισβήτηση ως προς το ύψος των επιστροφών. Βεβαίως θεωρούμε ότι υπάρχουν και τυπικές ελλείψεις των ίδιων των σημειωμάτων, κάτι που αποτελεί ξεχωριστό λόγο προσφυγής. Τονίζουμε ότι η δικαστική αμφισβήτηση των ποσών προϋποθέτει την άμεση κινητοποίησή σας (με την τεκμηρίωση του υπερβολικού ποσοστού επιστροφών) προκειμένου να ασκηθούν εμπρόθεσμες προσφυγές. Μη εμπρόθεσμη προσφυγή σημαίνει αποδοχή της πράξης και οριστική εφαρμογή των ποσών σε αυτόν τον πάροχο (ανεξαρτήτως μετέπειτα αποφάσεων που δικαιώνουν άλλους παρόχους που προσέφυγαν για την ίδια πράξη).
       Ο Σύνδεσμός μας έχει εξασφαλίσει οικονομική προσφορά για την σύνταξη και κατάθεση των εν λόγω ατομικών αγωγών και των σχετικών προσφυγών από την δικηγορική εταιρεία που μας εκπροσωπεί.
       Εφόσον προτίθεστε να προβείτε στις ανωτέρω ενέργειες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο δικηγορικό γραφείο (τηλ. 2108224775 και email: contact@kklegal.eu) και στις συνεργάτιδες κ. Κατσούλα και κ. Γέρου, για την παροχή περαιτέρω πληροφοριών σχετικά με τη διαδικασία και το κόστος των συγκεκριμένων ενδίκων μέσων.
       Τονίζουμε ότι απαιτείται η άμεση ενεργοποίησή σας προκειμένου να μην απωλέσετε τα δικαιώματά σας χάνοντας τις σχετικές προθεσμίες.
                 


               Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας
           Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                     Ιωάννης Καραμηνάς    
      Ιατρός Ακτινολόγος                           Βιοχημικός