18/01/2016 - Υπουργική Απόφαση νέων τιμών αποζημίωσης εργαστηριακών εξετάσεων

    Αθήνα, 18/01/2016
    Αρ. Πρωτ. : 47

    Προς
    Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
    κ. Σωτ. Μπερσίμη

    Υπουργική Απόφαση νέων τιμών αποζημίωσης εργαστηριακών εξετάσεων

       Κύριε Πρόεδρε,
      Αναφορικά με την Υπ. Απόφαση αρ. Γ3γ/οικ.98494 με τίτλο " Βραχυπρόθεσμα και Μακροπρόθεσμα Μέτρα Ελέγχου της Συνταγογράφησης και Εκτέλεσης Εργαστηριακών Εξετάσεων " (Φ.Ε.Κ. 2816/Β'/22-12-2015), στην οποία αναγράφονται οι νέες τιμές με τις οποίες ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αποζημιώνει τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής (Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια) που αφορούν διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις και πράξεις, σας καταγράφουμε τα λάθη και τις αστοχίες που διαπιστώσαμε σε αρκετές περιπτώσεις, τα οποία και σας αποστέλλουμε με σκοπό οι υπηρεσίες του Οργανισμού να μεριμνήσουν για την διόρθωση των λαθών και την ορθή διατύπωση των αστοχιών, έτσι ώστε η νέα Υπ. Απόφαση που θα πρέπει να εκδοθεί να μην τα εμφανίζει.
       Τα προβλήματα που εντοπίσαμε στο εν λόγω Φ.Ε.Κ. είναι τα εξής :
       1) Υπάρχουν εξετάσεις με τον ίδιο κωδικό στο Παράρτημα Ε και στο Παράρτημα ΣΤ, αλλά διαφορετική δοθείσα τιμή. (Σας επισυνάπτουμε τις εξετάσεις που υπάρχει διπλή εγγραφή στο Φ.Ε.Κ.)
       2) Υπάρχουν εξετάσεις στο Φ.Ε.Κ. στις οποίες δίνεται νέα τιμή, ενώ με παλαιότερη ανακοίνωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αυτές οι εξετάσεις είχαν καταργηθεί. Τελικά αυτές οι εξετάσεις θα εισαχθούν πάλι στο σύστημα συνταγογράφησης; (Σας επισυνάπτουμε τις εξετάσεις στις οποίες υπάρχει το πρόβλημα)
       3) Στο Παράρτημα ΣΤ υπάρχουν κάποιες εξετάσεις στις οποίες έχει υπολογιστεί λανθασμένα η τιμή αποζημίωσης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με βάση την νέα συνολική τιμή αποζημίωσης. Δηλαδή, υπολογίζεται διαφορετικό ποσοστό αποζημίωσης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε κάποιες εξετάσεις, σε σχέση με το ορθό το οποίο είναι 85% επί της συνολικής τιμής αποζημίωσης.
     

    Μετά τιμής
               Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας
           Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                     Ιωάννης Καραμηνάς    
      Ιατρός Ακτινολόγος                           Βιοχημικός