19/11/2015 - Ενημέρωση για την Πειραιώς Factoring

    Αθήνα, 19/11/2015

     ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

     

      Αγαπητοί συνάδελφοι,  

       Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΙΣΑ χθες το βράδυ 18/11/2015, ευρεία σύσκεψη όλων των ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ομοσπονδιών, ενώσεων και σωματείων), αναφορικά με τη κοινή στάση των παρόχων απέναντι στο τμήμα Factoring της Τραπέζης Πειραιώς.
       Ο νομικός σύμβουλος του ΙΣΑ κύριος Κων/νος Σαμαρτζής, διευκρίνισε ότι το έγγραφο που έχει αποστείλει η Πειραιώς Factoring σε όλους τους παρόχους που έχουν εκχωρήσει τις απαιτήσεις τους σε αυτήν, μέσω του οποίου ζητάει οικονομικά και άλλα στοιχεία προς συμπλήρωση είναι νομικά ορθό και νόμιμο. Συμπλήρωσε όμως ότι η Πειραιώς Factoring φέρει βαρύτατες ευθύνες αμέλειας για το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει στραφεί με ένδικα μέσα εναντίον του ΕΟΠΥΥ ως αναδόχου των ληξιπροθέσμων οφειλών των διαφόρων ασφαλιστικών ταμείων που έχουν ενταχθεί στον Οργανισμό, οφειλών που της είχαμε εκχωρήσει.
       Ως εκ τούτου, πρότεινε να συμπληρώσουμε και να αποστείλουμε τα πληροφοριακά έντυπα προς την Πειραιώς Factoring, αλλά παράλληλα θα συνταχθεί από κοινού με τα προεδρεία του ΙΣΑ  και των άλλων ιδιωτικών φορέων παροχής Π.Φ.Υ.  (ομοσπονδιών, ενώσεων και σωματείων), μια επιστολή διαμαρτυρίας και νομικής ανάλυσης για τις βαρύτατες ευθύνες της Πειραιώς Factoring επί του θέματος και να της αποσταλεί.
       Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του, εξήγησε ότι η αποστολή των πληροφοριακών εντύπων προς την Τράπεζα σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει αποδοχή των οφειλών μας αφενός, και αφετέρου δεν παραγράφει τις ευθύνες της Πειραιώς Factoring.
       Μετά την νομική ανάλυση – εισήγηση του κυρίου Σαμαρτζή, ο πρόεδρος του ΙΣΑ πρότεινε ότι όλοι οι φορείς θα πρέπει να κινηθούν συντεταγμένα υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου, γιατί μία κοινή στάση ολόκληρου του κλάδου, θα ενδυναμώσει τη διαπραγματευτική μας θέση έναντι της Πειραιώς Factoring. Η πρόταση αυτή υποστηρίχθηκε από το σύνολο των Προεδρείων των φορέων και έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το σώμα.
       Κλείνοντας, εάν ενοχληθείτε από την Πειραιώς Factoring για οποιοδήποτε διακανονισμό, μετά την αποστολή των εντύπων σας, η προτροπή μας είναι να μην προστρέξετε αν δεν σας δοθούν νέες οδηγίες από το Προεδρείο του Συνδέσμου μας.      

          Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας
           Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                     Ιωάννης Καραμηνάς    
      Ιατρός Ακτινολόγος                           Βιοχημικός