13/11/2015 - Ανακοίνωση σχετικά με την ΠΕΙΡΑΙΩΣ Factoring

    Αθήνα, 13/11/2015

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

     

       Μετά από επικοινωνία που είχαμε με την Γενική Διεύθυνση της ΠΕΙΡΑΙΩΣ Factoring, μας ενημέρωσαν ότι εντός των προσεχών ημερών θα αποστείλουν ειδοποίηση σε όλες τις εργαστηριακές μονάδες με τις οποίες έχουν οικονομική συνεργασία (εκχώρηση απαιτήσεων), μέσω της οποίας θα τους καλούν να προσκομίσουν εντός δεκαπέντε ημερών από την παραλαβή της, τα απαιτούμενα έγγραφα που αφορούν την επιχείρησή τους, για να προχωρήσουν στη συνέχεια σε διακανονισμό της οφειλής που έχουν προς την εταιρεία (ΠΕΙΡΑΙΩΣ Factoring), αφού οι περιπτώσεις όλων μας (νομικά και φυσικά πρόσωπα) εμπίπτουν στην κατηγορία των μη εξυπηρετούμενων δανείων (κόκκινα δάνεια), τα οποία θα πρέπει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους να έχουν διευθετηθεί.
       Θυμίζουμε ότι ο Ο.Π.Α.Δ., το Ι.Κ.Α. και άλλα ταμεία μας οφείλουν αποζημιώσεις που αφορούν την περίοδο 2008-2011, τα περισσότερα εκ των οποίων τα έχουμε εκχωρήσει στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ Factoring και τα οποία τα έχουμε εγγυηθεί σε περίπτωση μη εξόφλησής τους από τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία που σήμερα έχουν ενταχθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ Factoring δεν έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την καθυστέρηση της εξόφλησης αυτών των απαιτήσεών μας, που της έχουμε εκχωρήσει.
       Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ως καθολικός διάδοχος όλων των ασφαλιστικών ταμείων που ενσωματώθηκαν σ' αυτόν το 2012, έλαβε χρήματα (1,773 δις ευρώ) από την πρώτη δανειακή σύμβαση (μνημόνιο) για την εξόφληση αυτών των ληξιπροθέσμων οφειλών του μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου της περασμένης χρονιάς (2014), πλην όμως ένα μέρος αυτών των υποχρεώσεων του δεν εκτελέστηκε, με συνέπεια σήμερα να πρέπει να εκδοθεί νέα Υπουργική Απόφαση από το Υπ. Οικονομικών, μετά από εισήγηση του Γ.Λ.Κ. ότι υπάρχει η δυνατότητα αυτά τα χρήματα να δοθούν από τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους ώστε να προχωρήσει η εξόφλησή τους, γεγονός που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
       Ο Σύνδεσμός μας έχει έρθει σε συνεννόηση με τον Ι.Σ.Α. και τα άλλα επαγγελματικά σωματεία για την κοινή αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος και για τον λόγο αυτό έχει ήδη προσδιοριστεί συγκέντρωση όλων των φορέων στα γραφεία του Ι.Σ.Α. την Προσεχή Τετάρτη 18/11/2015.
       Αμέσως μετά τη συνάντηση θα σας ενημερώσουμε για τις αποφάσεις που πάρθηκαν και για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσετε.
       Σας κοινοποιούμε την τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας του Ν. 4224/2013 καθώς και τα τυποποιημένα έντυπα οικονομικής πληροφόρησης για την αξιολόγηση της κάθε εταιρείας, τα οποία θα λάβετε και εσείς προσεχώς, μαζί με την επιστολή της ΠΕΙΡΑΙΩΣ Factoring.

    Έντυπο 5 (Μορφή XL)
    Έντυπο 6 (Μορφή XL)
    Κώδικας Δεοντολογίας (Μορφή pdf)
      

       

       Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας
           Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                     Ιωάννης Καραμηνάς    
      Ιατρός Ακτινολόγος                           Βιοχημικός