10/03/2015 - Αίτημα άμεσης συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας, κ. Κουρουμπλή

       Προς
       Υπουργό Υγείας
       κ. Παν. Κουρουμπλή

    Αθήνα, 10/03/2015
    Αρ. Πρωτ. : 32

    ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ 

       Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
       Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, αποστείλαμε συγχαρητήριο επιστολή και σας ευχηθήκαμε ειλικρινά, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε. Ένα έργο το οποίο γίνεται ακόμα δυσκολότερο, αφού σε περίοδο γενικότερης κρίσης και όχι μόνο οικονομικής, πρέπει να διασφαλίσετε στους πολίτες αυτής της χώρας το υπέρτατο αγαθό της ζωής που είναι η υγεία και σας δηλώσαμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας, οποιαδήποτε στιγμή εσείς κρίνετε, να μας καλέσετε για έναν εποικοδομητικό και χρήσιμο διάλογο που θα ωφελήσει όλους, πολίτες που έχουν ανάγκη παροχής υπηρεσιών Π.Φ.Υ., παρόχους υπηρεσιών υγείας και φυσικά το Υπουργείο Υγείας το οποίο στον τομέα του οφείλει να υπηρετεί το σύνολο της κοινωνίας μας.
       Ακολούθησε μετά πάροδο είκοσι ημερών περίπου, διάστημα ικανό για να ενημερωθείτε, ένα αίτημα συνάντησης για να διευθετήσουμε τα εκκρεμή θέματα που υπάρχουν, αφού κάποια εξ’ αυτών είναι εξαιρετικά επείγοντα, όπως ο τρόπος συνεργασίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τους ιδιώτες παρόχους εργαστηριακής ιατρικής (Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια) και η αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών (παλαιών και νέων), κάποιες εκ των οποίων έρχονται από το μακρινό έτος 2009!!!
       Μετά και τον προσδιορισμό των αρμοδιοτήτων σας από τον Πρωθυπουργό, με το δεδομένο ότι έχουν παρέλθει άλλες είκοσι μέρες από το προηγούμενο αίτημά μας για συνάντηση και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι αφενός μεν ο χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα και αφ’ ετέρου δε η καθυστέρηση επίλυσης των εκκρεμοτήτων επιδεινώνει κατά πολύ μία ήδη άσχημη κατάσταση, επανερχόμεθα στα αίτημα μας για άμεσα πλέον συνάντηση μαζί σας, για να δρομολογήσουμε λύσεις στα εκκρεμή θέματα τα οποία σας αναφέρουμε υπό τύπον υπομνήματος στο προηγούμενο αίτημα μας με ημερομηνία 20/02/2015, έτσι ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένη η μεταξύ μας συνάντηση.
       Σας υπενθυμίζουμε  ότι : α) τα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια εξυπηρετούν το 90% των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μετά και από πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Νοέμβριος 2014), β) παρέχουν άμεσα στα δέκα περίπου εκατομμύρια ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αξιοπρεπείς, ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες εργαστηριακής ιατρικής και γ) δαπανούν για κάθε εξεταζόμενο ένα σεβαστό ποσό χρημάτων για αντιδραστήρια και άλλα αναλώσιμα υλικά που είναι απαραίτητα για να επιτελέσουν το ιατρικό τους έργο, χωρίς να υπολογίζουμε μισθοδοσία προσωπικού (ιατρικού, παραϊατρικού, διοικητικού κ.α.), ασφαλιστικές εισφορές, λειτουργικά έξοδα (φως, νερό τηλέφωνο, ενοίκιο κ.λ.π.), καθώς και τα έξοδα αγοράς, λειτουργίας και συντήρησης πανάκριβων μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας αναγκαία για τις διαγνωστικές εξετάσεις που εκτελούν.

    Μετά τιμής     

    Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας
    Δρ Γεώργιος Βουγιούκας            Ιωάννης Καραμηνάς
    Ιατρός Ακτινολόγος                      Βιοχημικός